de
en
fr
es
pt
it
nl
fi
sv
da
bg
ro
hu
sk
cs
pl
el
lt
lv
et
hr
sl
185
zh
ja
ko
ar
1. UPORABA U SKLADU S NAMJENOM
LX LIFT koncipiran je specijalno za upravljanje do dva hidraulička cilindra tvrtke
LUKAS (bez vlastitog upravljačkog ventila)� Izvlačenjem i uvlačenjem hidrauličkih
cilindara upravlja se pomoću upravljačkog modula� LX LIFT omogućava da se
teleskopski cilindri tvrtke LUKAS iz programa na tračnicama pogone pomoću agre-
gata za spašavanje� Pritom je potrebno obratiti pozornost na maksimalno potrebnu
količinu ulja cilindara i iskoristivu količinu ulja agregata�
Smije se koristiti samo zajedno s originalnim priborom tvrtke LUKAS�
Proizvođač ne odgovara za štete nastale uslijed nestručne uporabe� Korisnik sam
snosi odgovornost za takvu uporabu�
2. SIGURNOST PROIZVODA I PIKTOGRAMI
Kod dizajniranja proizvoda najvažnija je sigurnost rukovatelja� Upute za uporabu k
tome pomažu da se proizvodi tvrtke LUKAS koriste na siguran način�
Pored Uputa za uporabu potrebno je obratiti pozornost na općevažeće, zakonske
i ostale obvezujuće propise u vezi sprečavanje nezgoda i zaštite okoliša te naložiti
da se oni poštuju�
Uređajem smiju rukovati samo osposobljene, sigurnosno-tehnički kvalificirane
osobe jer u protivnom postoji opasnost od ozljeda�
Svim korisnicima savjetujemo da prije uporabe uređaja pažljivo pročitaju Upute za
uporabu� Svih se uputa treba pridržavati bez ograničenja�
Također preporučujemo da Vas kvalificirani instruktor uputi u uporabu proizvoda�
Obratite pozornost na upute za rukovanje za pribor!
Uvjerite se da se pribor koristi uz maks� radni tlak uređaja za
spašavanje�
Obratite pozornost na upute na crijevnim vodovima!
Nikada nemojte raditi u stanju premorenosti ili opijenosti!
Uređaj koristite isključivo na način opisan u poglavlju „Uporaba u
skladu s namjenom”�
Pazite da se dijelovi tijela ili odjeća ne dospiju između pokretnih
dijelova uređaja�
Uređaj dotičite samo za ručke!
Zabranjen je rad pod teretima ako su oni podignuti isključivo
hidrauličkim uređajima� Ako je taj posao neophodan, dodatno su
potrebni mehanički podupirači dovoljne nosivosti�
Nosite zaštitnu kacigu!
Summary of Contents for 81-86-20
Page 2: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 2 zh ja ko ar 1 2 3 4 5 6 ...
Page 233: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 233 zh ja ko ar ...
Page 268: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 268 zh ja ko ar A B 0 1 C ...
Page 269: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 269 zh ja ko ar E D 1 2 F ...
Page 270: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 270 zh ja ko ar G H ...
Page 271: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 271 zh ja ko ar J K B 1 1 ...
Page 272: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 272 zh ja ko ar L M ...
Page 273: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 273 zh ja ko ar ...
Page 274: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 274 zh ja ko ar ...
Page 275: ...de en fr es pt it nl fi sv da bg ro hu sk cs pl el lt lv et hr sl 275 zh ja ko ar ...